Biddinghuizen
Biddinghuizen ©maartenheijenk.nl

Wagenaar Wegbebakening harkt binnen half uur kwart miljoen bijeen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Wagenaar Wegbebakening heeft in slechts 29 minuten een kwart miljoen euro opgehaald via het platform van Collin Crowdfund. Met deze financiering wil het familiebedrijf uitbreiden op de Europese markt. 

Vader en zoon Rob en Gerwin Wagenaar startten in 2000 vanuit een garage met de reparatie van eenvoudige wegbebakening trailers. In de loop der jaren heeft het bedrijf steeds meer oplossingen gevonden voor verkeersveiligheid bij afwijkende situaties. 

Zo introduceerde Wagenaar de mogelijkheid voor wegwerkers om instellingen van apparatuur en trailers op afstand te kunnen wijzigen. Ook ontwikkelde het bedrijf mobiele rijstrooksignalering op zonne-energie.

Sinds 2013 is Wagenaar partner van Schiphol Group voor maatwerk oplossingen ten behoeve van de verkeersveiligheid op de luchthaven. Daarnaast treedt het bedrijf steeds vaker op als partner voor maatwerkprojecten, onder meer in de machinebouw. 

Botskussen

Enkele jaren geleden ontwikkelde Wagenaar een botskussen, waarmee personenauto’s met een snelheid tot 100 kilometer per uur veilig kunnen botsen. Dit leidde tot een sterke groep. Om de Europese kansen optimaal te benutten, wilde het bedrijf investeren.

In een klein half uur staken 177 investeerders via het platform van Collin Crowdfund met elkaar € 250.000 in het bedrijf. In ruil voor de vijfjarige lening ontvangen de investeerders een jaarlijkse vaste rente van 7,5%. 

Nog meer energie

Gerwin Wagenaar: ,,Het grote vertrouwen en enthousiasme van de investeerders in onze onderneming geeft ons nog meer energie om samen met onze partners te blijven werken aan innovatieve oplossingen, in Nederland en daarbuiten.’’