Blij met oplossing ‘loos weiland’ in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het ene gemeenteraadslid sprak over een ‘loos weiland’, het andere over een ‘merkwaardige kale plek’. Maar allen toonden ze zich gisteravond blij met het voornemen van B en W om een oplossing te vinden voor het stuk grond aan De Voor in Biddinghuizen.

Oost Flevoland Woondiensten (OFW) wilde er aanvankelijk huurappartementen bouwen, maar ziet daar van af. Op verzoek van OFW willen B en W de grond nu terugkopen. De gemeenteraad ging daar gisteravond mee akkoord.

B en W willen er koopwoningen voor 55-plussers laten bouwen. Wethouder Nico Verlaan vertelde dat de gemeente daarover in gesprek is met een lokale ondernemer: ,,Ik kan geen 100% garantie geven, maar we hebben het gevoel dat we er een heel eind uit gaan komen.’’

Braakliggend terrein

De raadsleden waren daar blij mee. ,,Want het was lange tijd een leegstaand huizenblok, daarna een braakliggend terrein en nu een loos weiland middenin het dorp’’, aldus Trudy Stoker (VVD).

,,Het plan dat nu voorgesteld wordt biedt wat onze fractie betreft een mooi alternatief, een mooie aanvulling voor het dorp.’’ De VVD’er hoopt dat de ontwikkeling wel sneller aangepakt wordt dan bij het project De Kaai in Biddinghuizen.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden