Restaurant Bodrum.
Restaurant Bodrum. ©maartenheijenk.nl

Bodrum moet tentfeest afblazen wegens "tegenwerking gemeente"

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het tentfeest ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van restaurant Bodrum gaat zaterdag niet door. ,,Ik word tegengewerkt door de gemeente’’, meent eigenaar Ruhi Ozdemir. ,,Het veiligheidsplan is afgewezen’’, meldt de gemeente.

Bodrum had voor komende zaterdag een feest gepland op het evenemententerrein in Biddinghuizen. Daarvoor waren de artiesten Steven, Dorothe en Michael Oomen vastgelegd.

Twijfels

Tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen werden vorige maand al twijfels geuit over het doorgaan van het feest, omdat de heer Ozdemir nog geen vergunning had. Zelf had de restauranteigenaar er op dat moment nog alle vertrouwen in dat het rond zou komen.

Inmiddels is het feest echter afgeblazen. ,,Restaurant Bodrum heeft geen evenementenvergunning verleend gekregen van de gemeente Dronten omdat het veiligheidsplan is afgewezen’’, schrijft de gemeente in antwoord op een vraag van DeDrontenaar.nl.

Te laat om iets te regelen

Ruhi Ozdemir is teleurgesteld. Hij vertelt dat de brandveiligheid en de beveiliging volgens de gemeente niet op orde waren.

,,Daarover sturen ze me pas op 23 november een brief. Toen was het natuurlijk te laat om nog iets te kunnen regelen’’, klaagt de organisator, ,,Het kan nu helaas niet doorgaan. Ik heb de artiesten moeten afzeggen, er zat niets anders op.’’

Lees ook:

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden