Afbeelding
Vraagelkaar

Burgemeester Aat de Jonge aan het werk in tuin van hartpatiënt

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft vanmorgen werkzaamheden verricht in de tuin van een hartpatiënte uit Biddinghuizen. Het was een reactie op een vraag van Vraagelkaar.

Persbericht Janet Turkstra , initiatiefnemer Vraagelkaar:
 
Terwijl de laatste regendruppels uit de lucht vielen, leek het even of het idee niet haalbaar was. De tuin van de 43-jarige hartpatiënte uit Biddinghuizen, die vol lag met puin en overwoekerd was door onkruid, had wel wat meer nodig dan de geplande drie uur. Het lukte. Dankzij de inzet van burgemeester de Jonge, drie buurtgenoten, twee leden van Vraagelkaar team en de vriendelijke man van de vuilophaaldienst. Om 11.45 was de schuur opgeruimd, de tuin leeg en onkruidvrij, het gras gemaaid en werden de tegels van de terrassen nog schoongespoeld door buurman John.
 
‘Mijn tuin staat tot kniehoogte vol met onkruid. Helaas kan ik dit zelf niet aanpakken in verband met mijn gezondheid omdat ik hartpatiënte ben’ schreef de 43-jarige inwoonster uit Biddinghuizen op www.vraagelkaar.nl, een platform waarop vraag en aanbod wordt gedeeld. Na een hartaanval en twee tia’s lukt het haar niet langer de tuin op orde te houden. En dat was te merken. Zowel de tuin als het schuurtje stonden vol. Spullen die voor deze ene keer meteen werd opgehaald door de vriendelijke man van de vuilophaaldienst die na zijn dienst nog even Biddinghuizen aandeed.
 
Burgemeester de Jonge ging meteen aan de slag met het terras dat overwoekerd was door onkruid, terwijl een ander het schuurtje onder handen nam. Want alleen dan pasten de tuinmeubels erin zoals de bedoeling was.1 2 3 machineverhuur uit Dronten leende een bosmaaier uit om het gras onder handen te nemen. Het was even de vraag wie het krachtige apparaat zou bedienen. Gelukkig verscheen buurman John, die er zelfs een diploma voor heeft. Een andere buurman kwam aanlopen met een gloednieuwe bezem. Hij veegde het terras aan en hielp om de tegels uit het gras te verwijderen. Een buurvrouw hielp om alle afval in de container te dumpen. En zo maakten vele handen licht werk.
 
Kwart voor twaalf was de klus geklaard. Buurman John en de Jonge praten nog even samen na: ‘Het was leuk om te doen. John geeft de Jonge een 8 voor zijn werk. En de burgemeester is superblij met de inzet van John. Als je het samen doet is het zo klaar. Precies wat burgemeester de Jonge voor ogen heeft: ‘De één heeft een vraag, bijvoorbeeld bij het invullen van een belastingformulier, of zoals vandaag hulp in de tuin. Dat is wat ik leuk vind om te doen, ik heb groene vingers. Als we allemaal iets kiezen wat we leuk vinden om te doen, dan wordt het leven er iets mooier van. Dus vraag elkaar!’ En de hartpatiënte? Zij gaat op de katten passen van een ander lid uit Biddinghuizen, als zij wordt opgenomen in het ziekenhuis.
 
Op www.vraagelkaar.nl kunnen inwoners uit Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant vraag & aanbod delen met anderen uit de buurt. Vraagelkaar wil graag dat het weer gewoon wordt om elkaar te vragen. Want zo kun je veel voor elkaar betekenen.

Abonneer gratis

op de digitale krant