De Scharrelberg.
De Scharrelberg. ©maartenheijenk.nl

Scharrelberg worstelt met mysterie van de ‘vliegende vos’

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De jonge parelhoenders van De Scharrelberg zijn het afgelopen jaar omgebracht door waarschijnlijk een vos. De beheerders dierenpark in Biddinghuizen piekeren zich echter suf over de vluchtroute van het dier.

De Scharrelberg had vorig jaar een aantal parelhoenders. ,,Maar helaas zijn die in een nacht allemaal gedood door een roofdier’’, aldus het jaarverslag.

,,Waarschijnlijk is het een vos geweest, dat kan haast niet anders’’, klonk het dinsdagavond tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen.

Osbornegroep

Over hoe de vos heeft kunnen binnenkomen, daar zijn ze bij De Scharrelberg wel uit. Daarvoor wordt met de beschuldigende vinger naar de buren gewezen. De scouts van de Osbornegroep zouden regelmatig een bankje tegen het hek naar het dierenpark zetten en dat moet het opstapje voor de vos geweest zijn.

,,De vraag is alleen hoe hij er weer uit heeft kunnen komen’’, zei Jan van de Wiel, ,,Ik ben wel drie keer rondgelopen langs het hek en ik heb ècht geen idee.’’

De conclusie van voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen was eenvoudig: ,,Dat moet een vos met vleugels zijn geweest.’’

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden