De opening van de moskee in Biddinghuizen.
De opening van de moskee in Biddinghuizen. Twitter @AatdeJonge

Moskee in Biddinghuizen wordt bij volgende verkiezingen stembureau

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Als het aan burgemeester Aat de Jonge ligt, wordt de zaterdag geopende moskee in Biddinghuizen bij de volgende verkiezingen gebruikt als stembureau. ,,Het moet natuurlijk aan bepaalde voorwaarden voldoen, maar ik ga er van uit dat het gaat lukken’’, aldus de burgemeester.

Secretaris Muhlis Genc van de Mimar Sinan moskee uitte vorige week in DeDrontenaar.nl de wens om de kantine van de moskee in de toekomst te gebruiken als stembureau. Het CDA heeft B en W hierover vragen gesteld aan B en W.

Tenniskantine BAS

Het CDA wijst erop dat vroeger basisschool De Tamarisk werd gebruikt als stembureau. Sinds de afbraak van die school kan er worden gestemd in de kantine van tennisvereniging BAS. ,,Dit is niet voor iedereen een makkelijke locatie, doordat deze zicht aan de rand van het dorp bevindt’’, vindt het CDA.

Bij het referendum van woensdag was het opkomstpercentage in de tenniskantine zeer laag: 28%. Alleen bij De Klimboom in Dronten was de opkomst lager (15%). ,,Een prima idee, het stond al op ons verlanglijstje’’, zei de burgemeester in reactie op de suggestie van het CDA om ja te zeggen tegen de moskee.