Wooncentrum De Tas.
Wooncentrum De Tas. Ā©maartenheijenk.nl

B en W houdt vast aan verhuizing bushalte bij De Tas

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Zijn de belangen van de vele senioren meegenomen bij het besluit om de bushalte bij wooncentrum De Tas in Biddinghuizen te verplaatsen? Dat vraagt Tas-bewoner Wim Revet in een brief aan het gemeentebestuur. Zijn verzoek om het besluit te heroverwegen is door burgemeester en wethouders afgewezen.

B en W antwoorden de heer Revet dat het verkeer veranderd is door de verhuizing van de drie basisscholen naar het Educatief Centrum. Daardoor maken er veel schoolgaande kinderen gebruik van de kruising Baan/Havenweg. De combinatie van bushalte en fietsende kinderen zorgt volgens de gemeente voor een verkeersonveilige situatie.

In samenspraak gekozen

Er is bij de verhuizing van de bushaltes overleg geweest met de scholen, Dorpsbelangen, politie, Connexxion, de provincie en Veilig Verkeer. Van hen heeft alleen Dorpsbelangen bedenkingen geuit. ,,De nieuwe locatie in de Swifterweg nabij de rotonde is in samenspraak gekozenā€™ā€™, aldus B en W.

,,Voor de een is het een verslechtering, voor de ander een verbeteringā€™ā€™, constateert het college. Tegen de senioren zeggen zij: ,,De afstand naar de dichtstbijzijnde halte is langer, maar in onze optiek acceptabel.ā€™ā€™

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden