Afbeelding
Deze foto is gemaakt door een dochter van een van onze koorleden en weet dat deze foto hiervoor wordt gebruikt.

Vrouwenkoor De Paradijsvogels derde plaats in voorronde van Nederlands Koor Festival

Biddinghuizen

Dirigente Francis Evers: “Wat ben ik trots op dit koor!!”

Zaterdag 28 mei jl. trad het Vrouwenkoor De Paradijsvogels o.l.v. Francis Evers op tijdens de laatste voorronde van Het Nederlands Koor Festival in Haarlem.

De Doopsgezinde kerk, waar deze voorronde plaatsvond stond de hele dag in het teken van zang.

Zes koren traden op en zetten hun beste beentje voor, want er kon een plek verdiend worden voor de finale van het Nederlands Koor Festival op zondag 26 juni in de Jaarbeurs te Utrecht. Het koor moest dan wel 245 punten weten te scoren. Voor een wildcard was 255 punten een vereiste.

Als Vrouwenkoor De Paradijsvogels wilden we graag weten hoe we er nu precies voor stonden als koor. Een onafhankelijke jury die beoordeeld met behulp van objectieve criteria was wat we nodig hadden.

Onze dirigente Francis geloofde erin: “Dit kunnen jullie en we doen het samen. We gaan niet voor een plek in de finale. Maar het is goed om als koor een helder doel te hebben, iets om naar te streven. Bovendien versterkt het de onderlinge band als koorleden.”

Om kwart voor 10 vertrok de bus vanaf het Educatieve Centrum uit Biddinghuizen, de koorleden uit Dronten waren al opgehaald bij het NS Station. Na het inzingen moesten we direct aan de bak. Ons repertoire bestond uit vijf liederen:

Sana, Sanania, een traditioneel lied uit Botswana, Perhaps Love van John Denver, The Rose van Amanda McBroom, Bridge over Troubled Water van Simon And Garfunkel. Het optreden werd afgesloten met een medley van vijf ABBA liederen. Voor de alten was met name Take A Change van deze medley een uitdaging: bij herhaling zongen/spraken zij ter ondersteuning van de sopranen “take a change, take take change change, take a change, take a change, take take change change………”

Na het optreden volgden nog vijf koren, die een gevarieerd repertoire lieten horen.

Om half vijf die middag kwam de juryvoorzitter John Damsma met de uitslag van deze laatste voorronde voor Nederlands Koor Festival 2016:

Wij als Paradijsvogels scoorden 216,5 punt. Het werd echter nog mooier toen we de scores hoorden van de andere koren: Soul Sound Choir: 211; Sing4fun: 215,5; Snowe: 228,5; Da' Koor: 204,5; Classic Frogs: 227.

Vijf maanden repeteren, een derde plek. We zijn meer dan tevreden.

De volgende uitdaging ligt al klaar: Koorfestival Wezep, 12 november a.s.

Heb jij nou ook zin in een uitdaging? En houd je van zingen? En ben je vrouw? (Sorry mannen!!!)

Je bent welkom om mee te doen. Elke maandagavond repetitie van 19.45 u tot 21.45 u in Kerkcentrum De Voorhof Biddinghuizen.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden