Vorig jaar was het nog relatief rustig in Dronten rond Lowlands.
Vorig jaar was het nog relatief rustig in Dronten rond Lowlands. ©maartenheijenk.nl

Werk aan A1 en Hanzelijn tijdens Lowlands zorgt voor extra drukte op station Dronten

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Het verkeer tussen de Randstad en Lowlands moet dit weekeinde rekening houden met werkzaamheden aan het spoor en aan de A1. Het betekent onder andere dat de treinreizigers op de terugweg allemaal via station Dronten reizen.

ProRail werkt van vrijdagavond 19 augustus 21.30 uur tot vrijdag 26 augustus 12.30 uur aan de vernieuwing van het spoor rond Almere. Dat heeft gevolgen voor de treindienst tussen Weesp - Almere en Hilversum - Almere. NS zet bussen in.

Weggebruikers moeten daarnaast van vrijdagavond 19 augustus 20.00 uur tot maandagochtend 22 augustus 05.00 uur rekening houden met een weekendafsluiting van de A1 richting Amersfoort/Almere.

Gevolgen voor Lowlands

ProRail schrijft in een persbericht over de gevolgen voor de Lowlands-bezoekers: ,,Lowlands in Biddinghuizen is bereikbaar per trein, bus en met de auto via de omleidingsroute.”

,,Op 19 augustus kunnen bezoekers aan Lowlands die met de trein reizen tot 21.30 uur via Lelystad en Dronten reizen. Daarna reizen zij via Dronten.”

,,Op de terugweg reizen zij vanaf station Dronten via Zwolle naar huis. NS zet extra en langere treinen in tussen Dronten en Zwolle. Vanaf Zwolle zijn er rechtstreekse verbindingen naar Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal.”

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 20 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 20 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden