De watermolen tijdens NLdoet
De watermolen tijdens NLdoet Willem Feiken

Watermolen in Biddinghuizen is helemaal opgeknapt, maar hij wil niet draaien

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Vrijwilligers en sponsoren zijn in Biddinghuizen maandenlang druk geweest met het opknappen van de watermolen in dierenpark De Scharrelberg. Inmiddels staat de molen weer op zijn plek, maar er is één probleem: hij wil nog niet draaien.

,,Hoe hard moet het waaien voordat hij gaat draaien? We weten het niet. En het is wel belangrijk dat-ie het weer gaat doen’’, zei voorzitter Willem Feiken van Dorpsbelangen vorige week tijdens de najaarsvergadering.

De watermolen heeft een belangrijke functie in het dierenpark. De molen ververst het water in de vijver en daarmee worden ziektes voorkomen.

Ophogen

Doordat de molen vorig jaar nauwelijks meer draaide, werd besloten het gevaarte op te hogen, zodat hij meer wind zou vangen. Dit karwei maakte onderdeel uit van de actie NLdoet.

Vastgeroest

Al snel bleek dat alles vastgeroest zat en dat het rigoureus aangepakt moest worden. Daar zijn vrijwilligers vier maanden mee bezig geweest. ,,De bereidwilligheid om mee te werken was overal heel erg groot’’, aldus Feiken.

De molen staat ondertussen weer in het dierenpark, is vier meter hoger geplaatst en zou meer wind moeten vangen. Maar draaien, ho maar.

Willem Feiken: ,,Het blijft nog even een zorgenkindje.’’

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden