Loopgroep Biddinghuizen
Loopgroep Biddinghuizen Wim Pakteijn

Loopgroep verzorgt aftrap voor het Serious Dorpsfestival in Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Een groep hardlopers van Loopgroep Biddinghuizen trapte zaterdagmiddag de dorpsactie Serious Dorpsfestival alvast af. Onder hen bevonden zich onder anderen Joke Harms (Het Koetshuis) en dominee Margriet van de Bunt. De trainers hadden een spelcircuit uitgezet en de loopgroep haalde op die manier bijna 150 euro op.

Het Serious Dorpsfestival wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 december gehouden in Het Koetshuis. Loopgroep Biddinghuizen organiseerde haar activiteit een week eerder, omdat zij volgende week zaterdag meedoen aan de kerstloop in Dronten.

Afwisselende oefeningen

De lopers namen het hele Plein werd in gebruik voor afwisselende oefeningen. Ook een aantal mensen uit het publiek deed mee met springtouwen en elkaar uitdagen met het elastiek.

Een van de belangstellenden: ,,Het is dat ik er niet op gekleed ben, maar wat is dit leuk. Dit zou vaker moeten gebeuren.ā€™ā€™

Shuttlerun

Toen de spieren warm waren, was daar de ultieme uitdaging: de shuttlerun. Een afstand van twintig meter heen en weer lopen op pieptonen die steeds sneller afgaan. Margriet van de Bunt en Evelien Kern haalden de meeste meters.

Ook ultraloopster Ria Buiten kwam even kijken naar de verrichtingen van haar dorpsgenoten. Aan het einde van de speelse training deed iedereen mee aan de estafette. Hierbij werd fanatiek gelopen.

Lol aan hardlooptraining

Trainer Eddy Claus wilde dat belangstellenden ervaren hoeveel lol je kunt beleven met dit soort hardlooptrainingen met elkaar. Dat is gelukt.

Daarnaast is een bedrag opgehaald waarmee het lied ā€˜Pappie loop toch niet zo snelā€™ wordt aangevraagd bij de djā€™s van het Serious Dorpsfestival.

Serious Dorpsfestival

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 12 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 13 uur geleden