Afbeelding

Jonge muzikanten voor het eerst op podium

Cultuur

Project Muziekverenigingen en Meerpaal Academie is een groot succes

Na acht lessen al meespelen met een orkest? Ja dat kan echt. Zoā€™n 50 jongens en meisjes uit Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten geven vrijdag 1 december na acht groepslessen op een muziekinstrument een echt concert in de de grote theaterzaal van De Meerpaal.

De muziekverenigingen Amor Musae uit Swifterbant en Maris Sonores uit Biddinghuizen organiseren al sinds jaren in samenwerking met De Meerpaal Academie in het najaar een scholenproject voor kinderen uit groep 5/6 van de basisscholen. Dit is het eerste jaar dat ook Harmonie Eendracht meedoet. En omdat de Meerpaal 50 jaar bestaat mag het slotconcert worden gehouden in De meerpaal.

Het project start met een kennismakingsles voor de scholen door muziekdocenten van de De Meerpaal. In die les krijgen alle kinderen een half uur les op een instrument dat gebruikt wordt in een brassband, fanfare of harmonieorkest. Daarna kunnen de kinderen ervoor kiezen voor een klein bedrag acht groepslessen te volgen op deze instrumenten. De Meerpaal Academie verzorgt de lessen in Dronten en op locatie in Swifterbant en Biddinghuizen en de muziekverenigingen zorgen voor een passend instrument. Als slot van het project laten de kinderen onder leiding van hun docent horen en zien wat ze hebben geleerd. De jeugdorkesten StaMb (Starters Malletband Amor Musae), JAM (Jeugdbrassband Amor Musae), JOE (Jeugdorkest Eendracht) en SMS (Starters Maris Sonores) geven ieder een kort optreden voor de muzikanten in spe.

Het hoogtepunt is een gezamenlijk optreden van alle leerlingen van het project samen met de jeugdorkesten. De kinderen krijgen natuurlijk een daverend applaus. En tot slot reikt een afgevaardigde van De Meerpaal aan alle projectleerlingen een mooi certificaat uit. Voor iedereen een leuke manier om te ervaren hoe het is om samen muziek te maken. En wie weet zien we een aantal van deze enthousiaste leerlingen over een poosje terug in de orkesten van Maris Sonores, Amor Musae of Eendracht.

Het concert op vrijdag 1 december in de grote zaal van De Meerpaal begint om 19.00 en zal ongeveer duren tot 20.30 uur. De toegang is gratis.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden