Een schets van het MFC in Swifterbant.
Een schets van het MFC in Swifterbant. Gemeente Dronten

B en W begrijpen bezorgdheid amateurkunst Biddinghuizen en Swifterbant niet

Cultuur

BIDDINGHUIZEN / SWIFTERBANT - Een onderzoek naar de amateurkunst in de gemeente Dronten bracht deze week aan het licht dat er in Biddinghuizen en Swifterbant bezorgdheid bestaat over de accommodaties. Volgens B en W zijn er in Biddinghuizen afspraken gemaakt en gaat de gemeente in Swifterbant op korte termijn in gesprek met de verenigingen.

„In Swifterbant en Biddinghuizen zijn verenigingen er niet gerust op dat er met de komst van het nieuwe MFC rekening met hen wordt gehouden”, zo luidde een conclusie uit het ‘Onderzoek naar Amateurkunst Gemeente Dronten’.

Apart

Wethouder Ton van Amerongen noemt die conclusie ‘apart’: „Want in Biddinghuizen hebben we ook met de verenigingen afspraken gemaakt over het gebruik van het nieuwe MFG. Het is echt niet zo dat ze straks geen ruimtes meer hebben.” Hij voegt eraan toe dat de gemeente hierover in gesprek blijft met de verenigingen.

Collega Peter van Bergen is verantwoordelijk voor het MFC Swifterbant. Hij vertelt dat er ‘op heel korte termijn’ gesprekken komen met alle mogelijke toekomstige gebruikers. Daarbij gaat het ook om de verenigingen die nu nog gebruik maken van kerkcentrum De Hoeksteen en dorpshuis De Steiger.

Dossiers MFC en MFG