Een schets van het kunstwerk.
Een schets van het kunstwerk. Bob Gramsma

Eerste paal voor 'blijvende herinnering aan onze onstaansgeschiedenis' bij Biddinghuizen

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - In aanwezigheid van wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) en gedeputeerde Michiel Rijsberman wordt dinsdag (28 augustus) de eerste paal van een landschapskunstwerk geslagen. Dit project van de Nederlands/Zwitserse kunstenaar Bob Gramsma wordt gebouwd op een perceel tussen de Spijkweg en de Bremerbergdijk, vlakbij Beachclub Nu.

Het kunstwerk is een ode aan honderd jaar Zuiderzeewet. Het kost 723.000 euro en wordt betaald door de provincie Flevoland. Na de oplevering gaat de gemeente Dronten het kunstwerk onderhouden.

Blijvende herinnering

Gedeputeerde Rijsberman: „Met dit monument krijgt Flevoland een blijvende herinnering aan onze ontstaansgeschiedenis.” Het wordt het achtste landschapskunstwerk in de provincie. Eerdere kunstwerken staan in Almere, Lelystad, Zeewolde (allemaal 2) en Kraggenburg.

De provincie schrijft over het kunstwerk: „Riff, PD#18245 toont de ontginning en kunstmatigheid van de polder. Gramsma’s nieuwgevormde landschap, dat als een gebouw op palen rust, biedt onderdak aan dieren en mossen. Bezoekers kunnen het trappetje betreden om vanaf boven hun blik te laten dwalen over het oude land bij Elburg en het nieuwe door mensen gemaakte landschap met zijn dijken, wegen en greppels.”

Landschapskunstwerk