Gyjatu doet als enige uit Dronten mee aan landelijke danswedstrijd in De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - In De Meerpaal wordt op zondag 3 februari de ‘Soneo Dance Challenge’ gehouden. Maar liefst 110 dansteams uit het hele land komen in actie tijdens de voorronde van de danswedstrijd van stichting Soneo. Onder de deelnemers bevindt zich slechts één team uit Dronten: een groep van Gyjatu onder leiding van Kelly Drent.

De wedstrijd is van ’s ochtends tien tot ’s middags zes uur, waarbij het team van Gyjatu staat ingepland voor 16.35 uur.

De Soneo Dance Challenge bestaat uit drie voorrondes: behalve in Dronten ook in Assen (22 april en Bussum (26 mei). De landelijke finale is op 22 juni in Steenwijk. Het gaat om dansstijlen als frystyle en hiphop voor teams of dubbels. Aan de wedstrijd mogen clubs en dansscholen meedoen, maar ook individuele dansers.

Enorme creativiteit

Stichting Soneo constateert dat jongeren een enorme creativiteit op het gebied van dans hebben: „Jongeren steken veel energie en creativiteit in hun eigen dansstijlen en dansuitingen. Deze creatieve uitingen krijgen vaak niet de aandacht die zij verdienen. Ongeacht het niveau van deze prestaties, geeft Soneo die uitingen wèl de aandacht.”