VIDEO | Flevo’s Mannenkoor bij tulpen voor ’t eerst met bretels: „Geweldige happening”

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - „Iedereen zou een avond in de week muziek moeten maken”, vindt voorzitter Jan Riemens van Flevo’s Mannenkoor, „Je kunt nergens aan denken op zo’n avond, dat werkt zó ontspannend, dat zou ik iedere man gunnen.”

Het mannenkoor trad op tweede paasdag tot drie keer toe op tijdens de Tulpenmarkt bij bed and breakfast De Kandelaar aan de Hoekwantweg. Dat gebeurde voor ’t eerst in de nieuwe outfit van het koor.

Het nieuwe, fleurige overhemd met bretels wordt gedragen tijdens ‘lichtere’ optredens, waarbij het traditionele koorkostuum niet echt nodig is. De kleding kon worden aangeschaft dankzij een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Open Hof

Jan Riemens vertelde tijdens de Tulpenmarkt dat het goed gaat met Flevo’s Mannenkoor, alhoewel nieuwe leden altijd welkom zijn. Belangstellenden kunnen op de donderdagavond om acht uur naar de repetitie in de Open Hof in Dronten komen.

Het koor staat sinds vier jaar onder leiding van Paul Michèl Tijssen uit Soesterberg. „Een geweldige dirigent, top of the bill landelijk”, vindt de voorzitter, „Hij kan ons erg inspireren.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden