Landschapskunstwerk bij Elburgerbrug loopt vertraging op: „Grond moet goed drogen”

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - De bouw van het landschapskunstwerk aan de Bremerbergdijk bij de Elburgerbrug en Beachclub Nu loopt flinke vertraging op. „Het is een echt Land Art kunstwerk waarbij de bouw afhankelijk is van de weersomstandigheden”, meldt de provincie Flevoland.

„Het kunstwerk wordt deze zomer gerealiseerd”, schreef de provincie in januari 2018. Het had een monument moeten worden voor 100 jaar Zuiderzeewet. Dat jubileumjaar is echter al lang en breed afgesloten en het kunstwerk is nog steeds niet klaar.

Gedeupteerde Michiel Rijsberman zegt via een woordvoerder over de werkzaamheden: „De grond die is afgegraven moet eerst nog goed drogen zodat er een mal voor gemaakt kan worden voor het spuitbeton.”

Provincie Flevoland

Het kunstwerk van de Nederlands/Zwitserse kunstenaar Bob Gramsma kost 723.000 euro en wordt betaald door de provincie Flevoland. Na de oplevering gaat de gemeente Dronten het onderhouden. Het is het achtste landschapskunstwerk in Flevoland.

De provincie over het kunstwerk: „Het toont de ontginning en kunstmatigheid van de polder. Gramsma’s nieuwgevormde landschap, dat als een gebouw op palen rust, biedt onderdak aan dieren en mossen. Bezoekers kunnen het trappetje betreden om vanaf boven hun blik te laten dwalen over het oude land bij Elburg en het nieuwe door mensen gemaakte landschap met zijn dijken, wegen en greppels.”

Landschapskunstwerk