Vriendengroep hoopt op meer dan 1.500 bezoekers bij Polderfest in Dronten

Cultuur

DRONTEN - Het jaarlijkse Polderfest, georganiseerd door een vriendengroep uit met name Swifterbant, wordt dit jaar gehouden aan de Kromme Rijn in Dronten. De organisatoren rekenen komende zaterdag (27 juli) op ruim vijftienhonderd bezoekers.

„De achtste editie van Polderfest belooft groter en spectaculairder te worden dan alle vorige edities”, kondigen de organiserende vrienden aan.

„Een hechte vriendengroep van 25 mensen vond het acht jaar geleden tijd voor meer activiteiten in de gemeente Dronten. Destijds was er wel een aantal feestjes, maar de vrienden zaten dikwijls verveeld thuis op zaterdagavond. Zodoende kwam het idee om zelf een knalfeest neer te zetten.”

Stiekem begonnen

Mark Zonderland is één van de mannen achter het feest: „In 2012 begonnen we met een stiekem feestje bij iemand thuis in de schuur, maar dat is al lang niet meer zo. Inmiddels huren we ieder jaar een bekende feestband en DJ in, daarbij hoort uiteraard een een hele gave licht- en geluidshow.”

Dit jaar is The Partysquad de hoofdact. Daarnaast bestaat de line-up uit No Stress, Flavour en Polderrad. Op het tweede podium draait DJ Arii plaatjes.

Samenwerking

Om het feest zo succesvol mogelijk te maken, werkt de organisatie nauw samen met verschillende ondernemers en organisaties. Zo wordt de garderobe verzorgd door zangkoor Alliance uit Swifterbant en helpt de gemeente Dronten met de veiligheidsplannen.

Sinds drie jaar wordt er samengewerkt met het festival Noppop uit Bant. Er worden niet alleen kennis en ervaringen uitgewisseld, maar de vrijwilligers helpen elkaar ook met het draaien van de bardiensten. Begin juli runden de mensen van Polderfest de grootste bar in de Noordoostpolder. Zaterdag komt de organisatie van Noppop als tegenprestatie helpen in Dronten.

Polderfest

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden