Twee bands brengen in Nirwana eerbetoon aan hun ‘grote broers’ (afgelast)

Cultuur

DRONTEN - Bij poppodium Nirwana zijn zaterdag 14 maart (21 uur) optredens van twee eerbetoon-bands. Tenacious B brengt een ode aan Tenacious D en Rebels of Ozz doet hetzelfde aan Ozzy Osborne en Black Sabath.

Tenacious B is een akoestisch duo dat de komische akoestische rock van Tenacious D speelt. De band bestaat uit de Eindhovense zangers/gitaristen Bram Janssen-Ros en Rik van Bavel.

„De heren spelen de akoestische rock van Tenacious D met twee akoestische gitaren en zang”, aldus Nirwana, „Het komische zit hem daarbij niet enkel in de teksten en in de stage-presence, maar het is de schitterende samenzang, de prachtige melodieën, de mega-gitaarsolo’s, de stoere power-riffs en een over-enthousiaste roadie die Tenacious B zo bijzonder maakt.”

Rebels of Ozz

Rebels of Ozz bestaat uit gitarist Patrick Kruijer, zanger Franco Dieters, bassist Jeroen van Liere en drummer Noel van Eersel: „Hoewel de band zelf relatief jong is, zijn de nummers die ze spelen dat niet. Dat zijn stuk voor stuk legendes, die zich bewezen hebben in de metalwereld.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden