Schets van het kunstwerk
Schets van het kunstwerk Iris Hagel

Iris Hagel uit Dronten mag kunstwerk voor vernieuwd gemeentehuis maken

Cultuur

DRONTEN - Het kunstwerk in het vernieuwde gemeentehuis, waarvoor de gemeente 100.000 euro heeft uitgetrokken, wordt gemaakt door kunstenares Iris Hagel uit Dronten. Het krijgt een plaats in het midden van de publiekshal, wordt 13 meter hoog en wordt gemaakt van gerecyclede kunststof.

Over de kosten van het kunstwerk heeft de gemeente nog niets bekendgemaakt. Wel wordt vermeld dat het in de tweede helft van dit jaar wordt gemaakt.

Geboren en getogen

Iris Hagel is geboren en getogen in de gemeente Dronten. Ze studeerde ruimtelijk ontwerp in Breda en startte haar bedrijf Kans op Hagel.

„In het kunstwerk staat de verbinding tussen het verleden en de toekomst centraal”, aldus de gemeente, „Het heden kenmerkt zich door onder meer Lowlands, de windmolens en de Aeres Hogeschool. De toekomst wordt een weerspiegeling aan het plafond.”

Er hadden zich 52 kunstenaars aangemeld. Zes van hen mochten hun visie en schetsontwerp presenteren aan een commissie van inwoners. Zij werden bijgestaan door door Monique Hanekamp, hoofd beeldende vorming bij De Meerpaal.

Verbouwing gemeentehuis