DJ Robin Embrace
DJ Robin Embrace eigen foto

DJ Robin Embrace draaide set op windmolen: „Zeventig meter, dat is even slikken”

Cultuur

DRONTEN – Toen hij zijn hoofd boven het luik uitstak had hij toch een momentje spijt van het plan om een set te draaien bovenop een windmolen. „Het blijft zeventig meter en dat is even slikken. Als je daarna gaat draaien en de muziek gaat aan dan vergeet ik alles.”

Drontenaar Robin Goudkuil (28) draaide vorige maand als dj Robin Embrace boven in de windmolen een set voor de Club Nu, een initiatief van Beachclub Nu aan het Veluwemeer. Op 13 juni komt zijn optreden op YouTube te staan, op het kanaal Club Nu Lockdown Sessions. „Het was voorbij voor ik er erg in had. Toen ik weer beneden stond kwam ik er achter dat ik nog wel tien minuutjes van het uitzicht had willen genieten. Ik heb het niet echt ervaren.”

Amerika

De eerste set, van dj Propulsive uit Zwolle is al op het kanaal te zien en de reacties zijn enthousiast. „Mensen vinden het prachtig en landelijke media hebben het ook al opgepakt. Er is zelfs in het buitenland aandacht voor.” Via de Daily Mail, The Sun en The Mirror wordt het opgepakt in het Verenigd Koninkrijk en Amerika, meldt Robin Goudkuil.

In the picture blijven, dat is het doel. „Hartstikke mooi natuurlijk, als je nu vanuit je tuin streamt, maar met dit soort dingen zet je jezelf op een toffe wijze op de kaart. Dit is net wat extremer, dat trekt.”

Met een drone zijn prachtige beelden van de optredens gemaakt. „Veel mensen reageren”, merkt hij. “Dat jullie dit durven!, hoor je vaak. Je staat op een heel smal platformpje. Natuurlijk, we waren wel gezekerd, je staat vast, maar onze derde dj durfde niet. Die heeft zijn hoofd om het hoekje gestoken en wilde weer naar beneden. Ik vond het een magische belevenis.”

Deephouse

Robin Goudkuil draait deephouse en melodische techno. „Ik doe dit nu een jaar of zeven.” Op eigen initiatief kwam hij in contact met Jelbert Haagsma van Beachclub Nu aan het Veluwemeer. „Ik wilde graag iets organiseren en heb me daar naar binnen gepraat. Ik ben op het terras gaan draaien en daarna hebben we het concept Club Nu bedacht.”

Het eerste feest onder die noemer, dat hij mede organiseerde, was in februari, dik uitverkocht en een groot succes. Daarna viel er weinig meer te organiseren en ontstond het idee voor de sessies. Eerst bij Beachclub Nu, daarna op de Vischpoort in Elburg en bovenop de windmolen als klapstuk.

Riff

Voor Robin Goudkuil is het daarmee niet klaar, wekelijks moet er wat nieuws komen op het YouTubekanaal. „We hebben opnames gemaakt bovenop Riff, het landschapskunstwerk, vlakbij Beachclub Nu. Die komen binnenkort ook online. En we gaan nog draaien op een groot zeilschip. Iedere week posten we een optreden.” Een grote wens heeft hij nog op het lijstje staan. „Als we nog eens bij Walibi binnen zouden kunnen komen, dat zou mooi zijn. Een sessie vanaf een achtbaan, dat lijkt me wel wat.”

En zodra het kan pakt hij ook de feesten op. „Deze sessies zijn een mooie manier om aandacht te blijven krijgen. Zodra het kan organiseren we weer een feest en dan zijn de mensen ons niet vergeten.”


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden