Afbeelding
eigen foto De Meerpaal

Elsbeth de Boer en Sarah Khalay naar dansacademie: „Een droom die uitkomt”

Cultuur

DRONTEN - Twee dansleerlingen van De Meerpaal Academie zijn onlangs toegelaten tot de dansacademie. Elsbeth de Boer (21 jaar) gaat naar HBO Artez in Arnhem en Sarah Khalay (20 jaar) naar HBO Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Sarah: „Zo lang als ik me kan herinneren heb ik een passie voor dans. Dit is een droom die uitkomt.”

De liefde voor dans zat er bij Sarah en Elsbeth al van jongs af aan in, maar de passie ontstond pas echt vanaf het moment dat ze lessen volgden bij het danslab van De Meerpaal Academie. „Door de danslessen bij Amarinske Brands ontdekte ik dat ik verder wilde in dit vak”, aldus Elsbeth.

Het danslab is voor dansers die al over danservaring en danstechniek beschikken. „Leerlingen ontdekken hun eigen mogelijkheden en leren alles uit zichtzelf te halen om verder te ontwikkelen als danser”, aldus De Meerpaal.

Ontzettend trots

Docente Amarinske Brands: „Ik ben ontzettend trots op de meiden. Het is bijzonder om jongvolwassenen te begeleiden en ze als persoon, danser en artiest te zien groeien. Van de groei die mijn leerlingen doormaken, gaat mijn docentenhart sneller kloppen.”

Voor komende seizoen is het danslab op zoek naar dansers. De audities zijn op donderdag 17 september (17.15 uur).

Informatie

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 13 uur geleden