Optreden van de AZC-band.
Optreden van de AZC-band. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

AZC-band zamelt geld in om film te maken van theatervoorstelling

Cultuur

DRONTEN - Tot twee keer toe is de gezamenlijke voorstelling van AZC-band Orchestre Partout en de brassband van Amor Musae geannuleerd vanwege corona. In plaats van een concert wil het orkest nu een film maken. Deze moet op Eerste Paasdag online in première gaan. Momenteel wordt daarvoor geld ingezameld.

Vorig jaar gaven Orchestre Partout uit het asielzoekerscentrum in Dronten en Amor Musae uit Swifterbant voor het eerst een gezamenlijk familieconcert in De Meerpaal. Besloten werd om hier een jaarlijkse traditie van te maken. Corona heeft echter roet in het eten gegooid.

Staan te trappelen

„Omdat de deelnemers staan te trappelen om hun muziek te delen hebben we besloten om een film te maken en schouwburg De Meerpaal te gebruiken als filmset”, meldt Orchestre Partout nu. Deze film is straks voor iedereen gratis te bekijken op YouTube.

Het moet een concert worden ‘met warmbloedige muziek, dans en verhalen’: „Het repertoire bestaat uit liefdesliedjes uit alle windstreken, gezongen, gespeeld en gedanst door muzikanten uit het Midden-Oosten en Afrika, verenigd in Orchestre Partout, en jonge en oude koperblazers uit de Flevopolder, verenigd in brassband Amor Musae.”

Het orkest is inmiddels begonnen met crowdfunding: „Het maken van de film brengt extra kosten met zich mee en bovendien hebben we nauwelijks inkomsten omdat we geen kaartjes kunnen verkopen. Help je mee om ons nieuwe plan te verwezenlijken?”

!