Jeltje van der Heide
Jeltje van der Heide Sandra Gordijn

Aad Gordijn en Jeltje van der Heide uit Dronten exposeren in Aeres Bedrijvencentrum

Cultuur

DRONTEN - In het Aeres Bedrijvencentrum op de campus in Dronten is tot juli een expositie met schilderijen van Aad Gordijn en vilt en wolkunst van Jeltje van der Heide-van der Wal. Beide kunstenaars komen uit Dronten. Ook is er Chinese schilderkunst te zien van An Hong uit Leusden. De expositie is georganiseerd door stichting Kunstraad Dronten.

Jeltje van der Heide haalt haar inspiratie uit de natuur. „Het werken met wol inspireert mij tot het maken van pure objecten, zoals bolfiguren en andere objecten die een link hebben met de natuur. Daarnaast maak ik sjaals van zuivere zijde en wol en maak ik kleding van merinowol en zijde.”

Aad Gordijn

Aad Gordijn is autodidact. Zijn thema’s in schilderen en beeldhouwen zijn klassiek, portretten, naakten, kinderen dieren en landschappen. „Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen zeer fijn geschilderd”, aldus de kunstraad, „Bij nadere beschouwing valt op dat niet elk detail wordt uitgewerkt, het gaat in de eerste plaats om suggestie van aanwezigheid.”? ?

An Hong beschildert flesjes en bollen, die gemaakt zijn van glas of kristal, aan de binnenkant. Daarnaast schildert An op rijstpapier, schilderdoeken en is ze graag aan het beeldhouwen. „An probeert haar gevoelens, emoties en ervaringen, zonder woorden maar in penseel streken, met kleur en vormen in haar werken uit te drukken.”

Expositie

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden