De Meerpaal
De Meerpaal ©maartenheijenk.nl

Beste Idee 6 | „Plezier, ontspanning, waardering en aandacht realiseren”

Cultuur

DRONTEN - Tijdens de coronacrisis is er meer eenzaamheid. De Meerpaal heeft een plan om hier iets aan te doen ingediend bij ‘Het Beste Idee van Dronten’. Het is één van de negen ideeën die van de gemeente een startsubsidie kregen in het kader van de armoedebestrijding. Het ging in dit geval om 5.000 euro.

De gemeente Dronten schrijft over dit idee van De Meerpaal: „Tijdens de coronacrisis is het pijnlijk duidelijk geworden dar er meer mensen kampen met het gevoel van eenzaamheid. Met dit idee wil De Meerpaal meer plezier, ontspanning, waardering en aandacht realiseren. De deelnemers maken op een creatieve manier kaartjes en de ontvangers krijgen een kaartje, met liefde gemaakt.”

„Via Voedselbank Dronten ontvangen deelnemers doe-het-zelf pakketjes voor kinderen en volwassenen om kaarten te maken en af te drukken. Met daarbij (digitale) instructies en tips van een kunstdocent. Het gemaakte resultaat wordt gescand en afgedrukt door een plaatselijke drukker. Een gedeelte van de kaarten wordt verstuurd en uiteraard ontvangen de makers ook een aantal unieke, eigengemaakte kaarten.”

Het Beste Idee van Dronten

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 20 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 21 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden