Rita van der Wees-van der Maaten
Rita van der Wees-van der Maaten eigen foto

Rita van der Wees uit Dronten maakte tekeningen voor kinderboek

Cultuur

DRONTEN - Rita van der Wees-van der Maaten uit Dronten vatte tijdens de coronaperiode samen met haar broer Wim het plan op om een kinderboek te maken. De afgelopen periode werkten ze daar met veel plezier aan. Wim schreef het verhaal, Rita maakte de tekeningen. ‘Het land van Marloes en Pardoes’ is inmiddels uitgegeven.

Rita is werkzaam geweest in de jeugdzorg. Tegenwoordig besteedt ze veel van haar vrije tijd aan schilderen en tekenen. Daarbij heeft vooral het ‘vrije tekenwerk’ haar belangstelling. „Dit boek was een goede gelegenheid om mijn talenten te tonen”, vertelt de Drontense.

‘Volwassen’ avonturen

Haar broer Wim van der Maaten woont in Uithuizermeeden (Groningen). Hij is een gepensioneerde wiskundige die zijn kinderen vaak verhalen vertelde. Deze bracht hij samen in één doorlopend verhaal: „Het gaat om ‘volwassen’ avonturen, die op een voor kinderen herkenbare manier zijn verwoord.”

Het is een rijkelijk geïllustreerd lees- en voorleesboek van zestig pagina’s. De opa van Marloes en Pardoes koopt op een dag een sterrenkijker. In de avonduren kijken ze met zijn drieën naar de hemel. Al op de eerste avond zien ze een groene planeet. Op die planeet blijken twee kinderen te wonen met precies dezelfde namen. Dan beginnen de avonturen.

Informatie

.


Voorpagina van ‘Het land van Marloes en Pardoes’. 

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 21 uur geleden