Polderfest kan dankzij samenwerking met USRA alsnog een feestje vieren

Cultuur

DRONTEN - Er komt op zaterdag 18 september toch een Polderfest. Het jaarlijkse ‘schuurfeest’ van een vriendengroep uit Swifterbant werd in juli afgelast door de aangescherpte coronamaatregelen. Dankzij een samenwerking met studentenvereniging USRA lukt het nu alsnog om een avond te organiseren.

„We wilden met onze club toch wat doen voor de jongeren in de gemeente Dronten”, zegt voorzitter Mark Zonderland van het Polderfest, „Het was vooral een kwestie van doorzetten en kijken wat de mogelijkheden zijn.”

USRA geeft op donderdag 16 september een feest voor haar leden. Beide organisaties kunnen nu samen de kosten van de feesttent aan de Kromme Rijn delen. „Anders was het voor ons niet te doen”, beseft Zonderland.

Maximaal 750 mensen

De feestgangers hoeven volgens de vergunning van de gemeente Dronten niet op een vaste plek te blijven zitten. „Het wordt zeg maar een normaal feest”, legt de voorzitter uit, „De tent is net zo groot als twee jaar geleden en biedt ruimte aan 1.500 mensen. Wij laten er maximaal 750 toe, dus er is genoeg ruimte. En we hebben verschillende maatregelen genomen om het op een veilige manier te kunnen doen.”

Er zijn tijdens het Polderfest lokale optredens van coverband Flavour en de dj’s van Polderrad. Ook het ‘foute uur’ van Q-Music komt naar Dronten.