Nora Dillerop
Nora Dillerop eigen foto

Nora Dillerop wint schrijfwedstrijd en levert bijdrage aan boek Blackmail

Cultuur

DRONTEN - Nora Dillerop, leerling van het Almere College Copernicus, heeft de landelijke schrijfwedstrijd van jongerenboekenschrijfster Cis Meijer gewonnen. Ze schreef een korte tekst over een achtervolging en dit is verwerkt in het nieuwe boek van Meijer.

Cis Meijer neemt in elk nieuw boek een schrijfwedstrijd voor haar lezers op. Lezers die meedoen sturen een verhaal in en de schrijfster kiest de winnaar.

Fanatiek lezer

Nora is altijd al een fanatieke lezer geweest en wil later schrijver worden. Elk jaar heeft de tweede klas van haar school een project om de leerlingen te enthousiasmeren voor het lezen van boeken. Toen de tweedeklassers een lezing van Cis Meijer kregen, mocht Nora als brugklasser aansluiten. Vervolgens schreef Nora een bijdrage voor de wedstrijd.

Afgelopen jaar kwam Cis Meijer opnieuw naar het Almere College voor een lezing, ditmaal ook in de klas van Nora. Cis gaf toen al aan dat Nora een mooi stuk had geschreven. Bij het uitkomen van het nieuwe boek Blackmail werd bekend dat Nora de winnares was.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 21 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 22 uur geleden