Theater, zitdans en acteren tijdens Dag van de Ouderen in De Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - In De Meerpaal is op vrijdag 1 oktober (14 uur) een middag in het kader van de Dag van de Ouderen. Er zijn verschillende werksessies en Rick Hoogendoorn voert de theatervoorstelling ‘Oppasopa’ op.

Rik Hoogendoorn (bekend door zijn rollen in onder andere Sesamstraat en Kees & Co) is in de voorstelling grootvader van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past. „Opa Rik verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als ‘de watjesgeneratie’”, aldus De Meerpaal.

In ‘Oppasopa’ kraakt hij menig kritische noot over de helikopterouders van nu. „De kleinzoon maakt kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders. Dat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische momenten.”

Zitdans en acteren

De deelnemers aan de Dag van de Ouderen leren van docent Monique Goffree een dans vanaf de stoel: „Zij laat zien dat bewegen vanaf een stoel ontzettend veel mogelijkheden biedt.” 

Docent Coby Beck zet de ouderen aan het werk met acteren: „Ze laat je genieten van een potpourri aan theater. Ook de stembanden en buikspieren worden getraind, want er wordt tussendoor flink gelachen.”

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 20 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 20 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden