Eigenaar Dop Huisman in een stoomwals van het MEC.
Eigenaar Dop Huisman in een stoomwals van het MEC. ©maartenheijenk.nl

Mechanisch Erfgoed Centrum krijgt 43.000 euro coronasteun uit cultuurpotje

Cultuur

DRONTEN - B en W hebben besloten het Mechanisch Erfgoed Centrum voor 43.000 euro aan coronasteun te geven. De gemeente betaalt dit uit de ruim half miljoen euro, die het Rijk beschikbaar stelde aan Dronten voor hulp aan onder andere cultuur.

Het gemeentebestuur constateert dat de cultuursector hard is getroffen door de pandemie. De gemeente stelde eerder subsidies beschikbaar voor amateurverenigingen. Deze maakten daar echter nauwelijks gebruik van: „Dit betekent dat er nog veel over is van de rijksmiddelen voor cultuur.”

Provincie

Eén van de redenen om het MEC Museum aan de Dronterweg subsidie te verlenen, is de subsidieregeling van de provincie. Vanuit Lelystad wordt alleen geld gegeven als de gemeente dat ook doet. Uitstel van een beslissing in Dronten kan betekenen dat het MEC provinciale subsidie misloopt.

Het museum had de gemeente om het dubbele bedrag gevraagd. B en W merken op, dat het museum in 2020 en ’21 ongeveer 30-duizend euro per jaar heeft ingeleverd. Bovendien is het museum niet alleen een culturele instelling, maar ontvangt het ook inkomsten uit feesten, evenementen en vergaderingen. Omdat ook de provincie wellicht subsidie verleent, vindt het gemeentebestuur 43-duizend euro genoeg.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden