Voorzitter Jan Klopman (links) met burgemeester Jean Paul Gebben.
Voorzitter Jan Klopman (links) met burgemeester Jean Paul Gebben. Foto: Flevo's Mannenkoor

Jubileumreceptie Flevo’s Mannenkoor: drie nieuwe ereleden

Cultuur

DRONTEN - Het Flevo’s Mannenkoor vierde zaterdag haar 50-jarig bestaan met een receptie in de Open Hof en drie van haar leden werden tijdens die receptie benoemd tot erelid. Die eer was weggelegd voor Leendert van Saarloos, Jan Schipper en Piet van Mierlo. 

Deze drie leden zijn al vanaf de oprichting lid van het koor en zetten zich op vele andere terreinen binnen het koor in. Zij ontvingen daarvoor een gouden speld met oorkonde. 

Trouwe bezoekster

Voorzitter Jan Klopman mocht tijdens de receptie ruim 100 aanwezigen begroeten. Onder die aanwezigen was ook mevrouw Jannie van der Vliet (95). Zij is nog altijd een trouwe bezoekster van de concerten van het koor, dat in 1971 werd opgericht en de eerste repetitie had op 13 januari 1972. Het was de bedoeling om de receptie op 13 januari te houden, maar corona gooide destijds nog roet in het eten. 

Naast het uitreiken van de oorkondes en de gouden speld werd er ook gekeken naar een beeldverslag 50 jaar Flevo’s Mannenkoor in 50 minuten. “Al met al is deze prachtige film een waardevol document die velen tot de verbeelding spreekt. Aan burgemeester Jean Pau; Gebben en voorzitter Klopman werden de eerste exemplaren van de film uitgereikt. Vervolgens ontvingen de dirigent en de leden eveneens een exemplaar”, schrijft het koor. 

Ook was er een optreden van de cabaretgroep ‘FMGirls’, bestaande uit dames van de leden van het koor. Zij verzorgden een bijna avondvullend programma. “Teruggekeken wordt op een hele mooie bijeenkomst, waarin tientallen herinneringen werden opgehaald.”