Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Dronten is met Galerie Dronten kunstvereniging rijker

Cultuur

DRONTEN - De oprichtingsakte is in september getekend, circa twintig leden hebben zich al aangesloten, kunstvereniging Galerie Dronten is een feit. De plannen staan op stapel, met op 10 december een activiteit bij Ontmoetingspark Buiten!. 

Bij het Ontmoetingspark wordt een kunstmarkt georganiseerd met verschillende kunstuitingen van uitsluitend de eigen leden. “Iedere bezoeker is welkom. Op zoek naar een mooi kerstcadeautje? U bent van harte uitgenodigd!”, meldt de vereniging. 

Meerpaalplein

Maar daar blijft het niet bij, want volgend jaar gaat de vereniging een kunstmarkt organiseren op het Meerpaalplein. Daar moeten deelnemers uit het hele land van de partij zijn. “Een bijzondere kennismaking met kunst in veel verschijningsvormen. Uiteraard zal een groot aantal eigen leden ook deelnemen aan deze unieke kunstmanifestatie in Dronten”, laat de vereniging weten.

Een eigen plaats heeft de vereniging nog niet, maar dat staat wel op het wensenlijstje. Op dit moment doet Galerie Dronten het met tijdelijke exposities en andere vormen van publiciteit.