Afbeelding
Foto: eigen foto

December oratorium staat nu echt op de agenda

Cultuur

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - Het december oratorium van Heleen van Els en Elly Weijers wordt dit jaar dan echt uitgevoerd. De compositie is in het voorjaar van 2020 al geschreven, maar door corona kon er niet eerder worden opgetreden. 

Het ensemble bestaat uit vijf zangstemmen (SATB), fluit, cello, piano en twee sprekers. Het stuk bevat elf liederen, inclusief verbindende teksten. Drie liederen zijn kerstliederen, die meegezongen kunnen worden. De andere acht zijn van de hand van Heleen van Els. 

De tussenteksten zijn korte gedichten en verhalen. “In de cyclus van het december oratorium maken we een reis door het duister en het licht. We zingen en spreken over de duistere kant van het leven en de hoop die er is. We zingen over de rauwe kanten en het mooie gevoel van kerst. De stijl van de liederen is soms bijna kleinkunst te noemen, maar vaak ook lyrisch om bij weg te dromen. Het vertelt over de beleving van de maand december”, laten de twee weten. 

Het oratorium wordt twee keer opgevoerd. Op zondag 18 december om 11.00 uur in de kerk in Biddinghuizen, op dinsdag 27 december om 20.00 uur in de Ludgeruskerk in Dronten. De toegang is gratis.