Meeuwentrio
Meeuwentrio Foto: Karen Janssen

Nieuwe expositie Kunstraad Dronten in bibliotheek

Cultuur

DRONTEN - De stichting Kunstraad Dronten staat met een nieuwe expositie in de bibliotheek in Dronten. De expositie is tot 4 februari te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Schilderijen

De expositie bestaat onder andere uit schilderen van Jan-Albert Ernsten. Hij tekende als kind al graag en veel. In 2010 begon Ernsten met een schildercursus bij de Kubus in Lelystad. Hier werd hij steeds enthousiaster en groeide de passie voor het schilderen van portretten in olieverf. De afgelopen jaren volgde hij schilderles bij diverse kunstenaars en momenteel schildert hij in een coachgroep.

Ernsten ontwikkelde steeds meer een eigen, karakteristieke stijl. Het overkoepelende thema is het weergeven van de menselijke emoties. Schilderen vormt voor Ernsten een brug naar rust en ontspanning, los komen van de dagelijkse beslommeringen. Hij portretteert kinderen, oude, doorleefde gezichten en popsterren. Zijn schilderen zijn te zien in de bibliotheek. 

Mixed media

Een ander deel van de expositie is mixed media van Karen Janssen. “Mijn drijfveer om kunst te maken is mijn fascinatie voor de natuur en dan vooral dieren als insecten en vogels. Ik werk met verschillende technieken en hergebruik graag materiaal”, vertelt Janssen. 

“De insecten zijn gemaakt van keramiek, in combinatie met ijzer- of staaldraad en stukjes textiel. De vogels zijn opgebouwd uit papier-maché van kranten, met poten van staaldraad. Ze zijn afgewerkt met beeldmateriaal uit de krant, zonder toepassing van verf. Met mijn werk hoop ik indirect mensen ertoe te bewegen voorzichtiger om te gaan met de natuur.”