The Billy Joel Experience.
The Billy Joel Experience. Foto: Eigen foto

Bekende saxofonist komt voor uniek concert naar Meerpaal

Cultuur

DRONTEN - Saxofonist Richie Cannata is bekend van de band van Billy Joel en komt op 22 januari naar de Meerpaal om met The Billy Joel Experience een concert te geven. Uniek, want het is het enige concert van Cannata in Nederland. 

Cannata Richie maakte deel uit van de legendarische band die Billy Joel (USA) boven zichzelf liet uitstijgen vanaf het album Turnstiles via The Stranger langs 52nd Street uitkomend bij Glass Houses. Tegenwoordig tourt hij nog steeds met twee andere leden van deze oorspronkelijke bezetting, Liberty DeVitto en Russel Javors, onder de toepasselijke naam ´The Lords of 52nd Street´. Het repertoire waarmee Billy Joel doorbrak en de echte ‘Billy Joel Sound’ komt van deze band, van deze musici. De historische saxofoonsolo’s zijn nagenoeg allemaal van Richie Cannata.

Alexander Broussard is met The Billy Joel Experience uitgegroeid tot dé Billy Joel Tribute van Nederland. Cannata was dermate onder de indruk van deze band dat hij meteen inging op de uitnodiging een keer mee te spelen tijdens een concert in Nederland en dat gaat gebeuren in de Meerpaal.