De bibliotheek in Swifterbant.
De bibliotheek in Swifterbant. Foto: Wouter Foppen

Nationale Voorleesdagen: volop activiteiten in bibliotheken

Cultuur

DRONTEN - De FlevoMeer Bibliotheken in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen vieren van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari de Nationale Voorleesdagen. Maximiliaan Modderman geeft een feestje, het prentenboek van het jaar, en de negen andere prentenboeken uit de Prentenboek Top 10 staan centraal.

Als aftrap van de Nationale voorleesdagen kun je op woensdag 25 januari om 15.00 uur komen dansen met Anita Koopman in de bibliotheek in Dronten. ‘Dans en beweeg mee op vrolijke muziek. Meedoen is gratis, maar meld je wel even aan via de website‘, laat FlevoMeer weten in een bericht.

Voorstelling

Daarnaast kun je in Dronten op vrijdag 27 januari de voorstelling Maximiliaan geeft een feestje bijwonen. ‘Dit feestje loopt een klein beetje uit de hand… Alles is vies! Het wordt een knotsgekke, stoere, lieve, vlotte en ook ontzettend vieze voorstelling, waarin het publiek wordt uitgedaagd hun fantasie te gebruiken. Aangeboden vanuit Jeugdtheater ‘Vanaf2’. Met een lidmaatschap van de bibliotheek, betaal je € 1,50 per kaartje’, zo valt te lezen. 

Op meerdere locaties wordt er gedurende de week interactief voorgelezen en komt ook Anita feestvieren. Daarnaast wordt er tijdens de hele periode in alle vestigingen een speurtocht en een kleurwedstrijd gehouden. Voor een compleet overzicht en aanmelden: www.flevomeerbibliotheek.nl.