Een van de deelnemende bands aan de provinciale Metal Battle: Those Left Standing
Een van de deelnemende bands aan de provinciale Metal Battle: Those Left Standing Foto: Aangeleverd

Metalbands strijden in Nirwana om titel van Flevoland

Cultuur


DRONTEN - Jankende gitaren, lang haar en schreeuwende zangers. Dronten maakt zich op voor voorronde Flevoland van de Metal Battle. In Nirwana bestijgen zaterdag 18 februari de bands Below The Surface, Rodan, Loyalty Ends Here en Those Left Standing het podium.

De winnende band maakt kans op de titel Beste Metalband van Nederland. Drie van de vier bands komen uit Flevoland. Loyalty Ends Here wordt ingevlogen vanuit Haarlem vanwege het grote aantal aanmeldingen in Noord-Holland. Volgens Nirwana-programmeur Danny Joseph belooft het een grootse zaterdagavond te worden: “We zien hier de beste beginnende metalbands uit onze regio met een keur aan subgenres. Net als tijdens de voorgaande edities zal de vakjury er een kluif aan hebben om de winnaar te bepalen. Overigens kan ook het publiek stemmen, we verwachten daarom dat er een grote schare fans met de bands meereist.”

Hardcore/punk-band Those Left Standing komt uit Almere. Below The Surface komt uit Urk en speelt een mix van psychedelische, stoner en progressieve metal. Rodan komt uit provinciehoofdstad Lelystad en is bekend van hun melodieuze riffs, jaren ‘50-invloeden en speelt zware desert rock en stoner metal. Loyalty Ends Here uit Haarlem brengt metalcore.

Al meerdere jaren is Nirwana in Dronten de aangewezen locatie voor de voorronde in Flevoland. De winnende band plaatst zich voor de halve finale in Arnhem op 12 mei 2023.

Nirwana Dronten -aan de Educalaan 39B- opent de deuren vanaf 21.00 uur. Aanvang is om 21.30 uur. Entree kost 5 euro per ticket, exclusief lidmaatschap.

Bas Jansen