Wethouder Lap met de beide prijswinnaars
Wethouder Lap met de beide prijswinnaars eigen foto Kunstraad

Sem Walraven en Lise Bongaarts maken de mooiste kunstwerken

Cultuur

DRONTEN - Sem Walraven (6 jaar) en Lise Bongaarts (11 jaar) zijn de winnaars van de schilderwedstrijd van stichting Kunstraad Dronten. Deze wedstrijd werd tijdens het Suydersee Festival van vorige maand gehouden op het binnenplein van de galerie Kunstenaarscollectief aan Het Ruim 55.

Er deden 65 kinderen mee. Een groot voordeel was dat het plein bijna helemaal overdekt is, dus ze hadden geen last van de vele regenbuien.

Genieten

Het was volgens de Kunstraad gezellig: „Allemaal tafels met ezels erop, groot zeil op de grond en keurige oude overhemden voor de bescherming van de kleding van de kinderen.” Na afloop werden de kunstwerken uitgestald in de galerie, zodat bezoekers ruim een week van alle werken konden genieten.

Nadat een achtkoppige jury zich over de 65 kunstwerken had gebogen, reikte cultuurwethouder Siert Jan Lap de prijzen uit. Sem en Lise kregen een cheque ter waarde van 25 euro. De stichting Kunstraad kijkt tevreden terug op de wedstrijd en wil er een terugkerende activiteit van maken.

De schilderwedstrijd.
Windplan Blauw.
Raad van State kan maar moeilijk tot uitspraak komen over Windplan Blauw 15 uur geleden
Feest bij de Warmonderhof.
Wat is er zondag te doen? Eeuwfeest Warmonderhof, Opwekking, tennis 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeente sloopt bieb Swifterbant: Dorpsbelangen kan vergaderen in MFC 16 uur geleden