Flevo's Mannenkoor
Flevo's Mannenkoor Foto: ©MaartenHeijenk

Elles Venhuizen zingt samen met haar opa bij kerstconcert Flevo’s Mannenkoor

Cultuur

DRONTEN - Flevo’s Mannenkoor geeft op tweede kerstdag (26 december,14.00 uur) haar traditionele kerstconcert in De Meerpaal. Dit jaar zingt de in Dronten geboren en opgegroeide sopraan Elles Venhuizen mee.

“Het is een mooie traditie, die ieder jaar opnieuw voor veel belangstelling zorgt”, meldt het mannenkoor over het jaarlijkse concert. Ook dit jaar staat het koor onder muzikale leiding van Paul Michel Thijsen: “Hij slaagt erin het koor tot grote hoogten te brengen.”

Afwisselend programma

De muziekcommissie van het Flevo’s Mannenkoor stelde een afwisselend en verrassend programma samen, aangevuld met twee solisten. 

De eerste is Elles Venhuizen. Zij is de kleindochter van Christ Mulders, lid van het mannenkoor. Elles stond al op veel podia, zong aria’s in de opera Carmen en won in 2021 de publieksprijs op het prinses Christina Concours. Ze verzorgt in De Meerpaal solo-optredens en zingt ook enkele liederen met het koor.

Christiaan Peters

De tweede solist is Christiaan Peters, die eerder optrad op het voorjaarsconcert in de Open Hof. “Hij heeft een prachtige diepe basstem, die in het theater van De Meerpaal volledig tot zijn recht zal komen”, belooft het mannenkoor.

Na zijn conservatoriumopleiding zong Christiaan meerdere jaren bij de Nederlandse Reisopera. Tegenwoordig maakt hij deel uit van het koor van de Nationale Opera in Amsterdam. 

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 19 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 19 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 20 uur geleden