Na de storm werd Infinity verwijderd.
Na de storm werd Infinity verwijderd. Archieffoto: Fotostudio Wierd

Onrust in Dronten-west over kunstwerk Infinity? B en W geloven er niks van

Cultuur

DRONTEN - Gemeenteraadslid Marjan van der Harst (Leefbaar Dronten) schreef een maand geleden dat het verdwijnen van kunstwerk Infinity had geleid tot vragen onder inwoners van Dronten-west. Deze zijn volgens haar door de gemeente niet beantwoord. Verantwoordelijk wethouder Siert Jan Lap gelooft daar helemaal niets van.

Het kunstwerk van Koen Vanmechelen raakte tijdens een storm in 2021 beschadigd en werd total loss verklaard. Leefbaar Dronten stelde hier kritische vragen over. 

Burgemeester en wethouders schrijven in hun reactie dat ze zich niet herkennen in de ophef die volgens Van der Harst zou zijn ontstaan. Volgens het college zijn alle vragen over de schade aan Infinity keurig beantwoord.

Veel te duur

Siert Jan Lap meldt verder dat kunstwerken in de openbare ruimte niet verzekerd zijn tegen schade, diefstal of verlies. De reden is simpel: een verzekering is veel te duur.

Ook herstel van Infinity was volgens Lap te duur. Het opnieuw maken van het kunstwerk was eveneens geen optie vanwege de kosten. Dit zou ongeveer 2 ton kosten. 

De wethouder antwoordt tenslotte dat de gemeente geen plannen heeft voor een vervangend kunstwerk in wijk De Gilden.

Bert Visscher
Honderd theatershows in De Meerpaal: van Dirk Scheele tot Bert Visscher 22 uur geleden
Afbeelding
Viertal van Ons Genoegen zet Dronten op de kaart tijdens WK sjoelen in Frankrijk Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
AZC Dronten verliest finale om Nederlands kampioenschap in stadion van Heracles 23 uur geleden