Dronten speelt mooie rol in Atelierroute Lelystad
Dronten speelt mooie rol in Atelierroute Lelystad brugmedia.nl

Dronten speelt mooie rol in Atelierroute Lelystad

Cultuur

Op 3 en 4 oktober vindt de eerste Flevolandbrede Atelierroute Lelystad (ARL) plaats. Het 10-jarig jubileum wordt ondermeer gevierd met een nieuwe opzet, waardoor kunstenaars uit heel Flevoland meedoen. Aan deze jubileumeditie doen maar liefst negen kunstenaars uit de gemeente Dronten mee.

De afgelopen negen jaar stond deelname aan Atelierroute Lelystad alleen open voor Lelystadse kunstenaars. Met ingang van 2015 is dat veranderd. Negen Dronter kunstenaars, Marianne Alting Brooijmans, Caroline Bik, Gré Dubbeldam, Roland Meijer, Camille van Os, Sonja Reedijk, Ruud en Gerrie Snakenborg, en Rudi Wemmenhove, hebben ingeschreven en zijn door de selectie gekomen.

Niet alleen bij de deelnemers speelt Dronten een rol van betekenis. Een bedrijf uit Swifterbant, ?Passie voor mooi werk?, geeft de eerste Flevolandse kunstkalender (voor 2016) en kunstkaarten uit. ?Passie voor mooi werk? heeft aan Stichting Culturale, de organisatie van Atelierroute Lelystad, gevraagd om voor de kunstkalender en kunstkaarten voorstellen te doen voor kunstenaars die waren geselecteerd voor deelname aan Atelierroute Lelystad 2015, waarvan een kunstwerk bij een van de maanden in de kalender geplaatst zou kunnen worden. Hierbij werden onder andere twee Drontense kunstenaars uitgekozen, namelijk Gré Dubbeldam (emaille wandobjecten) en Sonja Reedijk (papierkunst).

Atelierroute Lelystad is na negen jaar inmiddels een begrip geworden in Flevoland. Een van de triggers om te onderzoeken of er interesse zou zijn om ARL te verbreden tot heel Flevoland, was dat er bij de organisatie de laatste jaren af en toe verzoeken werden ontvangen vanuit andere Flevolandse gemeentes, en vooral uit Dronten, om ook mee te mogen doen. Vanaf dit jaar is dat mogelijk, en daar hebben deze Drontense kunstenaars gebruik van gemaakt.
Behalve uit Lelystad en Dronten, zijn er deelnemers uit Almere, Emmeloord, Ens, Espel, Nagele en Zeewolde. Informatie over Atelierroute Lelystad en over de kunstkalender en de kunstkaarten is te vinden op atelierroutelelystad.eu.

Stichting Culturale (organisatie van Atelierroute Lelystad): www. atelierroutelelystad.eu
brugmedia.nl/revive/www/delivery/…