De plusklas wordt afgesloten met een concert.
De plusklas wordt afgesloten met een concert.

De Meerpaal heeft maar liefst vijf verschillende koren

Cultuur

DRONTEN - In De Meerpaal zijn vijf verschillende koren actief. Bij ieder koor staat andere muziek centraal en ook alle leeftijden zijn vertegenwoordigd.

Persbericht De Meerpaal:

De jongste zangers en zangeressen (6 tot en met 12 jaar) kunnen op vrijdagmiddag om 15.50 uur terecht in het Kidskoor onder leiding van Wim van Lenthe. Leerlingen van 12 jaar en ouder zoeken samen met lerares Floor Stappers liedjes uit en zingen deze in het Popkoor op maandagmiddag om 17.00 uur.

Jongeren en volwassenen

Voor jongeren en volwassenen is er plek in het projectkoor op de woensdagavond om 19.45 uur onder leiding van Angelique Vlieger. Bij het projectkoor op de woensdagavond staat klassiek liedrepertoire op het programma, maar onder leiding van de bevlogen docent komt ook lichtvoetiger en Nederlandstalig repertoire aan bod.

Tijdens de repetities wordt vooral aandacht besteed aan zuiver zingen, gelijkheid en expressie. Ook wordt er meerstemmig gezongen. Het koor presenteert zich regelmatig in en buiten De Meerpaal.

Senioren

In de seniorenkoren Sweet Sixty en Happy Oldies op de maandagmiddag staat naast zingen ook ontmoeten centraal. In een ontspannen en gezellige sfeer zingen de Happy Oldies nostalgische liedjes en de Sweet Sixty popmuziek. Het repertoire is breed en het koor wordt begeleid met een piano.

Sweet Sixty verzorgt regelmatig, onder begeleiding van een band, optredens op verschillende locaties.