Afbeelding

Dries Roelvink tegenvaller op prachtig geslaagd muziekfeest

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - Met zeven- à achthonderd bezoekers kan stichting De IJsvogel tevreden terugkijken op de eerste editie van het muziekfestival Op Dreef. Eigenlijk was het optreden van Dries Roelvink de enige tegenvaller.

Voorzitter Teun van Beek van De IJsvogel is enorm blij met het verloop van de dag: ,,Het is één groot feest geweest. De beveiliging schatte het aantal bezoekers op 7- à 800 en daar zijn we heel blij mee. Rond half negen hebben we een flinke bui gehad, maar verder is het allemaal super verlopen.''

Lekker feestje

De Amsterdamse pogroep Cooldown Café en de Surinaams-Nederlandse feestband Trafassi vormden de hoogtepunten van de avond. Beide bands waren overduidelijk naar Biddinghuizen gekomen om er een lekker feestje van te maken.

Dries Roelvink vormde daarmee een schril contrast. Het optreden oogde gehaast en bezoekers kregen de indruk dat hij er alleen stond om vlot z'n centen te verdienen. Teun van Beek: ,,Jammer, want dit was toch het optreden waar we het meest naar uitkeken.''

Paar spettertjes

De dag begon in Biddinghuizen met een braderie en kofferbakmarkt. ,,Helaas hadden we wat afzeggingen vanwege de weersvoorspellingen, maar uiteindelijk hebben we overdag maar een paar spettertjes gehad'', glundert de voorzitter.

Het shantykorenfestival in de middag kende eveneens een uitstekend verloop: ,,Heel veel positieve geluiden.'' Ook over het appelkist zitten en het frikandellen eten was hij tevreden.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 18 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden