Meerpaaldagen: ,,Het Redeplein is naar onze mening prima zo''
Meerpaaldagen: ,,Het Redeplein is naar onze mening prima zo'' brugmedia.nl

Meerpaaldagen: ,,Het Redeplein is naar onze mening prima zo''

Cultuur

DRONTEN - De stichting ProDronten, organisator van de Meerpaaldagen, is fel tegen een forse investering in een verbouwing van het Redeplein. Dat zei voorzitter Richard Onderberg vanavond tegen de gemeenteraad.

Onderberg vertelde dat het voor zijn stichting een absolute voorwaarde is dat de Meerpaaldagen op het plein gehouden kunnen worden.

Plein wordt goed gebruikt

De voorzitter ontkrachtte de bewerking dat er "nooit iets gebeurt" op het plein. Bij een opsomming kwam hij tot 100 dagen met activiteiten: ,,En dan heb ik vast nog wat activiteiten vergeten. Onze conclusie is dat ons plein wel degelijk goed gebruikt wordt.''

Hij constateerde dat de gemeentelijke plannen voor het plein minimaal 500.000 tot maximaal 2 miljoen euro kosten. Onderberg gaf het advies om dat geld te besteden aan de zorg voor ouderen of juist aan jongeren.

,,Een ander goed doel zou een extra bijdrage voor de vijfentwintigste editie van de De Meerpaaldagen kunnen zijn. Ik weet zeker dat u daarmee vele duizenden inwoners van onze gemeente en bezoekers van daarbuiten een groot plezier zou doen.''

Mede-eigenaar

Richard Onderberg wees de gemeenteraad erop dat zijn stichting geïnvesteerd heeft in de bierleidingen onder het plein. Als mede-eigenaar van het Redeplein kan ProDronten volgens de voorzitter niet zomaar worden gepasseerd bij veranderingen.

ProDronten sprak de voorkeur uit voor de 'nul optie' en gaf het advies af te zien van een nieuwe enquête: ,,Het plein is naar onze mening prima zo.''

Het advies van Onderberg werd niet overgenomen door de gemeenteraad. Zij besloten later op de avond een nieuwe enquête te houden om te peilen hoe de bevolking de toekomst van het Redeplein ziet.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden