Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Yvonne Kroonenberg opent Huis voor Taal in de bieb

Cultuur

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen en auteur Yvonne Kroonenberg verrichten op vrijdag 11 september de officiële opening van het Huis voor Taal in de bibliotheek.

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

,,Huis voor Taal is een open leercentrum voor iedereen die vaardigheden wil aanleren en oefenen. Bij dit unieke samenwerkingsproject staan ontmoeten, verbinden en coaching centraal. Huis voor Taal Dronten is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende organisaties en het programma Taal voor het Leven. Het wordt breed gedragen in de gemeente Dronten en voldoet aan een enorme behoefte.

Begin dit jaar hebben 24 vrijwilligers de training tot Taalcoach afgerond. De afgelopen maanden is het aantal vrijwilligers toegenomen en hebben ruim honderd deelnemers de weg naar dit leercentrum gevonden. De 100e deelnemer wordt op 11 september in het zonnetje gezet.

Aansluitend aan de opening is van 14.00 tot 17.00 uur het Festival van het Leren op het Serviceplein in De Meerpaal, waar iedereen welkom is. Op deze Festivaldag wordt een interessant educatie- en participatie programma gepresenteerd voor volwassenen. Ook zijn er diverse presentaties op Het Podium. Meer informatie is te vinden op www.hetfestivalvanhetleren.nl.''

Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden