Afbeelding

Vier gastgezinnen krijgen elk bezoek van zes dichters

Cultuur

DRONTEN - Het evenement 'Dichters aan Huis in Dronten' beleeft op zaterdag 19 september zijn vierde editie. Er zijn vier gastgezinnen die hun woonkamers beschikbaar stellen voor luisterende gasten en optredende dichters.

Per adres geven zo'n zes dichters acte de présence. Zij worden tussen 13.30 en 17 uur ontvangen in huiskamers of bij goed weer in de tuin.

Alle liefhebbers uitgenodigd

Was het vorige keren voornamelijk bedoeld voor besloten kring, ditmaal worden àlle poëzieliefhebbers uitgenodigd. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail en krijgen dan te horen op welk adres ze worden verwacht.

De dichters komen uit Dronten en Lelystad, maar ook uit Harderwijk en Apeldoorn. Per groepje bezoeken ze de adressen. De dichters bieden een scala aan poëzie: ,,Het meer serieuze werk, de stadsgedichten, als ook light verse voor de spontane lach, komen aan bod. Ook neemt een aantal dichters een gitaar mee.''

Veel interactie

Doordat het evenement kleinschalig is, is er veel interactie mogelijk: ,,Het wordt op prijs gesteld als het publiek vragen stelt of opmerkingen maakt, hoewel alleen luisteren en meelezen natuurlijk ook mag.''

Afbeelding uit het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer.
Provincie valt weinig te verwijten rond onenigheid Windpark Hanze en omwonenden 15 uur geleden
Poort van Dronten
Gemeente onderzoekt pas later of buren hinder ondervinden van arbeidsmigranten de regt 21 uur geleden
Skûtsje
Open dag bij De Randmeren: Stap aan boord van een skûtsje 21 uur geleden