Politie verricht 79 aanhoudingen tijdens Lowlands
Politie verricht 79 aanhoudingen tijdens Lowlands brugmedia.nl

Politie verricht 79 aanhoudingen tijdens Lowlands

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - De politie heeft tijdens Lowlands 79 aanhoudingen verricht. Op drie na hadden ze te maken met bezit van verdovende middelen. EĆ©n persoon is aangehouden voor verstoring van de openbare orde en twee personen zijn aangehouden omdat ze over de hekken probeerden te klimmen om gratis binnen te komen.

,,Politie, Openbaar Ministerie en gemeente Dronten kijken tevreden terug op een geslaagd Lowlands festival'', melden de drie instanties in een gezamenlijk persbericht. Het aantal aanhoudingen was minder dan in 2014 (119), maar er waren deze keer ook veel minder bezoekers.

,,De verdachten hebben allemaal afstand gedaan van de verdovende middelen en zijn, na bijstand van een advocaat en voorgeleiding aan de officier van justitie, overgedragen aan de beveiliging van het evenement'', aldus het persbericht.

10 aangiftes van diefstal

Bij de politiepost is 10 keer aangifte gedaan van diefstal, het merendeel betreft diefstallen uit tenten op het campingterrein.

,,Vooral de eerste twee dagen verliepen rustig'', vervolgen politie, OM en gemeente, ,,Van de 76 strafzaken zijn twaalf zaken niet vervolgd en zijn twee doorgestuurd voor nader onderzoek. In alle overige 62 zaken ging het om een verdenking van bezit van drugs en in zeven van deze zaken zijn de aangetroffen middelen voor nader onderzoek doorgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut.''

,,In alle overige zaken zijn strafbeschikkingen opgelegd. In totaal gaat het om ? 27.189,00 euro waarvan circa 15 procent gelijk is betaald.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 12 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 12 uur geleden