Organisatie Meerpaaldagen interviewt Martijn Fischer

Cultuur

DRONTEN - De Meerpaaldagen worden op zaterdag 15 augustus afgesloten met een optreden van Martijn Fischer. De PR-commissie van de Meerpaaldagen had een gesprek met Fischer en schreef onderstaand artikel:

,,De afsluiter van de 24e Meerpaaldagen is Martijn Fischer. Na zijn gastoptredens in een uitverkocht Ziggo Dome besloot hij door te gaan met het zingen van het AndrƩ Hazes repertoire. Het Dronter festival wist hem als eerste te strikken.

Martijn Fischer was al jaren toneelspeler, maar de rol van AndrƩ Hazes in de musical Hij Gelooft In Mij betekende zijn grote doorbraak. Hij vertelt dat hij vooraf niet kon bedenken dat hij zoveel mee zou maken in de muziek door de typecasting voor de rol van de volkszanger. Het bracht hem naar gastoptredens tijdens het kroningsconcert en een uitverkocht Ziggo Dome met Holland zingt Hazes. En dit weekend zingt hij in Dronten voor Ʃn met minstens tienduizend mensen.

Eigen energie

?Een onwaarschijnlijk fenomeen', zo heeft Martijn Fischer het optreden in Ziggo Dome ervaren. Zijn eerste editie vond hij spannend. ?Al die andere artiesten zijn raszangers. Ik kwam net kijken dankzij de musical. Gelukkig had ik Chantal Janzen naast me.' Dit jaar kon hij er meer van genieten.

Overigens treedt Martijn Fischer wel op met zijn eigen haarkleur. ?Ik ben anders dan AndrĆ©. Ik kan nooit zijn wat Hazes fans hopen.' Zij zijn echter zo dol op de liedjes van deze volkszanger dat ze Martijn graag zien optreden. ?Prachtig om te zien wat je met je eigen energie losmaakt bij het publiek.Ā“

Zingen rode draad

Zingen is overigens altijd de rode draad geweest in het leven van Martijn. Vroeger werd hij door muziek omgeven. Meezingen met zijn zussen die de Andrew Sisters nadeden, tien jaar drumles, naar een vooropleiding van het conservatorium om uiteindelijk toch naar de toneelschool te gaan. Maar die studie heeft hij wel bekostigd door met een band te spelen op bruiloften en partijen.

Door met drummer Roel van Velzen

Na de ervaringen van de afgelopen tijd wil hij doorgaan met zingen. Maar dan met eigen Nederlandstalige liedjes. Als toneelspeler vertelt Martijn Fischer graag verhalen. Ā“Momenteel onderzoeken we of ik dat ook in de muziek kan.Ā“ Dat doet hij met de drummer en gitarist van Roel van Velzen, die hij leerde kennen achter de schermen in het Ziggo Dome. Ā“Geweldige muzikanten. De drummer is een echte cowboy met wie ik een muzikale ontdekkingsreis maak, zonder doel. Heerlijk wat rommelen in een studio.Ā“

Andere projecten

Ondertussen is Martijn Fischer ook met andere projecten bezig. Na de musical kwam er een film over AndrƩ Hazes met als titel Bloed, Zweet en Tranen. Hij gaat het komende seizoen weer de theaters in en speelt mee in de film Rokjesdag.

Maar het zingen smaakt naar meer, en de mensen vragen nog steeds of hij de liedjes van AndrƩ wil zingen. En dat komt hij ook op de Meerpaaldagen doen. Vooral nu hij weet dat er zoveel mensen komen en waarschijnlijk meezingen. Zijn grootste optreden samen met SAIL op 21 augustus.

Ā“Maar eerst kom ik naar Dronten.Ā“ De Utrechter heeft er overigens wel eens over gefantaseerd om in Flevoland te komen wonen. Ā“Ik vind de weidsheid aantrekkelijk en de natuur heel mooi.Ā“ In Dronten is Martijn Fischer van harte welkom.''

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 14 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 15 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 15 uur geleden