Lowlands
Lowlands Bart Heemskerk (archieffoto)

Lowlands en Opwekking betalen geen cent voor fietspad Bijsselseweg

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - Wethouder Hans Engelvaart was nog optimistisch bij de presentatie van de plannen voor het fietspad langs de Bijsselseweg. Het rijwielpad was vooral bedoeld voor evenementen als Lowlands en Opwekking en die organisaties zouden vast wel meebetalen. Inmiddels ligt het fietspad er en blijken de festivals geen cent te hebben betaald.

De recreatieve voorziening heeft de gemeente 55.000 euro gekost. Het is vooral aangelegd omdat de bungalowparken Boschberg en Bremerberg tijdens evenementen moeilijk bereikbaar waren.

Wethouder Engelvaart was optimistisch over een bijdrage van de organisatie van evenemenent: "Zij maken nu ook kosten, dus wij vinden het redelijk om hen een bedrag te vragen."

Opwekking zwijgt

Inmiddels erkent de gemeente de 55.000 euro helemaal zelf te hebben opgehoest. De stichting Opwekking wenst geen commentaar te geven op de vraag waarom er niet is meebetaald.

Mojo, de organisator van Lowlands, doet daar niet moeilijk over. Marketingmedewerker Bente Bollmann bevestigt dat de gemeente Dronten bij Mojo heeft aangeklopt.

Toeristenbelasting

,,Hierop hebben wij geantwoord dat wij de aanleg van een openbaar fietspad dat 365 dagen per jaar in gebruik is als de verantwoording van de gemeente zien en niet van een festival dat slechts drie dagen per jaar plaatsvindt'', aldus Bollmann.

,,Via de toeristenbelasting en diverse andere leges draagt Lowlands bij aan de inkomsten van de gemeente Dronten.''