©maartenheijenk.nl

Swifter Smarties op seniorenmiddag Meerpaaldagen

Cultuur

DRONTEN/SWIFTERBANT - Het koor de Swifter Smarties uit Swifterbant gaat optreden tijdens de Meerpaaldagen. Dat gebeurt tijdens de seniorenmiddag op vrijdag 14 augustus.

Persbericht Meerpaaldagen:

,,Een nieuwe ervaring voor de Swifter Smarties. Het koor uit Swifterbant gaat optreden op het grote podium in de feesttent van de Meerpaaldagen. Zij werkt belangeloos mee aan het seniorenprogramma van het festival, een samenwerking tussen stichting ProDronten en Woon-Zorgcentrum De Regenboog. De koorleden zingen op vrijdagmiddag 14 augustus.

De organisatie van de Meerpaaldagen heeft het koor benaderd na een tip van Team Welzijn van De Regenboog. ´Natuurlijk willen wij meewerken. Het is een goed initiatief om een gezellige middag voor alle senioren te organiseren tijdens dit evenement´, aldus Marina Lancée van de Swifter Smarties.

Liedjes uit eigen jeugd

De senioren zijn de doelgroep van de zangers en zangeressen. ´Wij zijn een sociaal koor met als doelstelling gezelligheid en blijdschap te brengen bij mensen die dat nodig hebben.´ Het koor heeft al vaker opgetreden in De Regenboog. De ervaring is dat oudere mensen ontzettend genieten van liedjes uit hun eigen jeugd. ´Het is herkenbaar en werkt interactief. Men kan en mag meezingen en dat maakt de mensen blij.´

Actief koor

De Swifter Smarties is een actief koor en zoekt bijzondere momenten. De leden mochten al eens op tv optreden bij Paul de Leeuw, waren te zien in Man Bijt Hond en bij Piet Paulusma. Ze formeerden de ´Golden Oldies´ op het symposium over de toekomst van de ouderenzorg en zongen onder andere in de wachtkamer van het gezondheidscentrum tijdens de uitreiking van de griepprik. Optreden tijdens de Meerpaaldagen is een mooie toevoeging op hun lijst van ervaringen.

Voor iedereen

Marina Lancée: ´We treden graag op voor ons eigen publiek uit de polder. Het belangrijkste is dat mensen genieten. Daar doen we het voor.´ Het koor zoekt nog nieuwe leden. ´Het speciale is dat wij een koor zijn voor iedereen. Voor mensen met en zonder zangbeperking. Genieten en anderen laten genieten.´ Ze zingen muziek van de jaren dertig tot heden, meerstemmig en meertalig. Dat is te horen op de twee cd´s die zij hebben uitgebracht: ´100 Tinten Grijs´ en ´Full Color´. Meer informatie over het koor staat op www.swiftersmarties.nl.

Nieuw initiatief

De seniorenmiddag is een nieuw initiatief om de oudste inwoners in de gemeente Dronten een mooi uitje te kunnen bieden tijdens de 24e editie van de Meerpaaldagen. Het speciale programma vindt op vrijdag 14 augustus van 14.30 tot 16.30 uur plaats.''

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 1 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden